Пресс-центр / НОВОСТИ — 2014 год 2014

Toate întreprinderile SA „Moldovagaz” au lucrat eficient în anul 2013...

 

Tradiţional, în fiecare an administraţia SA „Moldovagaz”, membrii Consiliului, şefii direcțiilor, secţiilor, directorii de întreprinderi şi filiale se întrunesc în luna februarie pentru a efectua sinteza indicilor obţinuţi în anului precedent. Adunarea tradiţională din 28 februarie 2014 a avut loc în incinta noului sediul al întreprinderii. la SRL „Ialoveni-gaz”, renovat în anul 2013.

 

 

Ordinea de zi a conţinut câteva subiecte importante:

  • Indicii activităţii întreprinderilor şi filialelor afiliate SA „Moldovagaz”.
  • Realizarea programului de investiţii şi a planului de reparaţii capitale ale obiectelor întreprinderilor afiliate
  • Activităţile de micşorare a pierderilor de gaze naturale efectuale de întreprinderile afiliate.
  • Raportul persoanelor cu funcţii de răspundere privind executarea sarcinilor adunării precedente.

 

Preşedintele Consiliului de administraţie SA „Moldovagaz”, Alexandru Gusev a deschis solemn adunarea. Toţi şefii direcțiilor şi secţiilor SA „Moldovagaz”, precum şi directorii de întreprinderi şi filiale şi-au expus opiniei publice raporturile – indicii încasărilor pentru gazelor naturale în favoarea SA „Moldovagaz”, indicii executării programului de investiţii şi a planului de reparaţii capitale. A fost discutată dinamica executării sarcinilor de micşorare a pierderilor de reţea, micşorare nivelului de folosire neautorizate a gazelor naturale, rezultatele activităţii în instanţele judecătoreşti, rezultatele activităţii financiare ale întreprinderilor afiliate şi a filialelor.

 

 

S-a constatat că doar în perioada ianuarie-decembrie 2013 întreprinderile afiliate au înregistrate pierderi de circa 5,1% din gazele naturale, ceea ce constituie 4,27% mai puţin decît volumul pierderilor din a.2012 şi cu 1,3% mai puţin decât sarcina dată de administraţia SA „Moldovagaz” în a.2013. Important este că toate întreprinderile afiliate au executat sarcina de micşorare a pierderilor de gaze naturale.

 

A fost menţionată activitatea de succes a întreprinderilor „Chişinău-gaz”, „Bălţi-gaz”, „Edineţ-gaz”, filialelor „Bălţi-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Cahul-gaz”, „Edineţ-gaz” şi „Rezina-gaz”. Pentru un lucru eficient de micşorare a pierderilor de gaze naturale au fost premiaţi cu Diplome directorii „Chişinău-gaz”, Constantin Cuiumju, „Edineţ-gaz” şi Viorel Albu, precum şi persoanele cu funcţii de răspundere din cadrul filialelor - „Ialoveni-gaz”, Maria Spoială, „Edineţ-gaz”, Vitalie Ciumac, Rezina-gaz”, Petru Vutcariov.

 

 

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Alexandr Gusev a evidențiat lucrul eficient al tuturor întreprinderilor în 2013. Preşedintele a menţionat că directorii trebuie să fie mai exigenţi faţă de persoanele care încasează plăţi. La identificarea datoriilor şi deconectării de la reţea, să fie aplicate sancţiuni corespunzătoare, iar în anul 2014 a cerut să obţină şi mai bune rezultate în domeniul micșorării nivelului de pierderi în reţea.

 

În cadrul adunării a fost dat citire monitorizarea indicilor principali ale activităţii financiare ale întreprinderilor în 2013, analiză efectuată de secţia analiză economică, planificare şi politică tarifară. Graţie datelor analizate, au fost menţionaţi cu Diplome cei mai buni directori: Ş.Petelca, „Ştefan Vodă-gaz”, G. Mostovoi, filiala „Şoldăneşti-gaz”, P. Bechir, „Orhei-gaz”, V.Garabagiu, „Floreşti-gaz”, C.Gaidău, filiala „Ocniţa-gaz”.